Näillä eväillä pärjäät pitkälle

16.01.2012 - 19:19 / compy.


Compy_2012_001_tekstit2

Heippa vaan kaikille lukijoille!

On aika avata tämän vuoden sarjakuvakausi. Ilokseni voin kertoa, että ideoita on aikamoinen liuta kasassa jo viime vuodelta – ja tulee lisää jatkuvasti enemmän kuin ehtisi piirtää. Monta mehevää juonta odottaisi jatkoa ja vanhoja sarjis-strippejä on edelleen puhtaaksipiirtämistä vailla. Hyvä niin. Aloittelen vuotta leppoisissa tunnelmissa ja bloggaan ehtimiseni mukaan. Toivottavasti viihdytte Compyn seurassa tänäkin vuonna! ^_^

Kategoria: Compy vastaan maailma.



4 vastausta - “Näillä eväillä pärjäät pitkälle”

  1. Mikko Leinonen Kirjoittaa:

    ”Tämän pillerin otan aamulla, että herään…” pitäisi siinä kait lukea.
    No, tekevälle sattuu, kirjoitusvirheitä ainakin. (Minä itse olen ainakin erikoistunut niihin, joten sori jos huomautan aina kun näen niitä.)

    Mutta itse kuvista sen verran, että tummat tuolit (joita kyllä alkuun luulin jostakin syystä varjoiksi) luovat sopivasti täytettä ja tummuttaa kuvan sivuille. Pieni zoomaus viimeisessä kuvassa on hyvä. Ainut huono puoli taitaa olla, että pöydällä on purkkeja, jotka eivät minusta näytä koiranruualta, vaan meikkaussetiltä. Toisin sanoen kokonaisuus olisi ehkä toimivampi, jos nainen keräisi (ikään kuin pienssä järjestelyvimmassa) pillerit alussa pöydälle riveihin tai johonkin muuhun muodostelmaan samalla kun puhuu. Näinhän ei yleensä tehdä, mutta viimeisessä kuvassa hieman hajonnut ”pillerivuori” näyttäisi tosiaan koiranruualta. (Tai sitten karkkipussin jäänteiltä.)
    Jos itse piirtäisin tämän sarjakunvan (mikä tarkoittaisi parodiaa aiheesta) niin naisella olisi todella isot pönikät tai pussit täynnä pillereitä kun niitä menee niin paljon. Joko hän kauhoisi niitä aamuisin pusseista kuin karkkikaupan laatikostoista tai sitten hän vain olisi kätevyyden nimissä sekoittanut kaikki lääkkeet yhteen suureen pussiin (mikä on siis todellisuudessa aivan järjetöntä, tunnustan) josta hän sitten ottaisi niitä aamulla kasan kuppiin pöydälle, ja näin lopputulos (säkistä kuppiin) näyttäisi täydellisesti koiranruualta.
    (Mutta pelkään, ettet sinä Riina mene ihan niin pitkälle kuvissasi, vaikka kuinka kovasti ehdottelisinkin.) :D

    Minullakin oli tässä hetkittäin se 19 pilleriä päivässä, (sisältäen vitamiinit, mutta ei kurkkupastilleja ja purkkapaloja) mutta valitettavasti yksikään niistä ei auttanut heräämään aamulla. ;)

  2. compy Kirjoittaa:

    Teksti korjattu, kiitos huomautuksesta. ;)

    Totta, että pillerit purkeissa eivät näytä tarpeeksi koiranruualta. Heikkous tässä on se, että alkuun ajattelin tosiaan isompaa purkkia jossa näkyi vain muromaisia pillereitä iso kasa. Mutta kun piirsin sarjakuvan, se muotoutuikin pilleripurkeiksi joiden sisältö erottuu aika huonosti lopputuloksesta. Laiska kun olin, en jaksanut tämän sarjakuvan kauan aikaa sitten piirtämääni luonnosta muokata kovinkaan paljoa, joten se jäi sen mukaiseksi kuin silloin se tuli tehtyä. Aina saa antaa ehdotuksia (vaikka jälkikäteen ne eivät kyllä auta enää kovinkaan paljon tilannetta), mutta itse teen ratkaisut sarjakuvieni suhteen lopulta omaan tyyliini, ja piirtohetkellä kuva luonnostuu sellaiseksi kuin satun sen tekemään. ;) Pahoittelen, etten aina mene kuvissani tarpeeksi pitkälle. Ehkä kehitän tätä ajan kanssa…

  3. Risu Kirjoittaa:

    Sarjiksen ekassa ruudussa tulee mulle aina heti mieleen kysymysys: Jos ihminen nukkuu miten hän voi ottaa pillerin, että herää? Kuvan naisella ei taida olla kuitenkaan ongelmaa tihrustaa nukkuessa (tai hereilläkään) rpisien välistä sitä oikeaa pilleriä ja nielaista. :)

    Toki olisihan tässä sarjiksessa ollut koomisempaa, että kaikki pillerit ovat yhdessä kasasssa pöydällä, näin näyttäen koiranruoalta. Ainakin Compyn hämmästynyt ilme sopisi paremmin katsomaan koiranruoka kasaa, kuin pilleri purkkeja tai muutamaan pilleriä kädessä. :P

  4. compy Kirjoittaa:

    Luulen, että pilleri heräämiseen tarkoittaa sellaista ”herään unesta, mutten saa aivojani hereille ilman sitä” -tyyppistä rutiinia. Vähän niin kuin jotkut sanovat, etteivät pääse hereille ilman kahvia. :)

    Yhdyn mielipiteeseen, pillerikasa olisi ollut koomisempi. Jokainen toki tietää miltä pillerit näyttävät, mutta sitä tosiaan olisi voinut liioitella ja tuoda enemmän ilmi kuvassa. Puolustaudun ainoastaan laiskuudella tai sen hetkisellä ideoiden köyhyydellä. xD Olen saanut tästä aiheesta jo useamman kritiikin, ehkä pitäisi piirtää ns. uusintaversio stripistä – jos joskus jaksaisin ja ehtisin. ;) Kiitos näistä kommenteista, mieluusti otan kritiikkiä vastaan, yritän kehittää tyyliäni ja oppia virheistä tulevissa töissäni. ^^

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus