Tietokoneiden sielunelämä

17.01.2012 - 11:13 / compy.


Compy_2012_002_tekstit

Kategoria: Compy vastaan maailma.



4 vastausta - “Tietokoneiden sielunelämä”

  1. Mikko Leinonen Kirjoittaa:

    Aika raadollista…
    Tietokoneiden sielu on ilmeisesti aika heikkoa tekoa. Niille pitäisi jutella lempeämmin!

  2. Mikko Leinonen Kirjoittaa:

    Mutta tosiaan.. kuvista!
    Läppärin näytön mataluus minua oikeasti häiritsee. Se olisi voinut vain jatkua puhekuplan taakse.

    Väsymyksen merkit Compyssä ovat hyvin tehtyjä.

    Toinen kuva on aika hyvä ja siinä jää mielellään tutkimaan pienellä kirjoitettua tekstiä postiluukun yllä ja miettimään oven yllä olevaa asuntonumeroa ja sen muotoa. Tällaiset pienet ja helpot yksityiskohdat tuovat paljon lisää kuvaan. Compyn käsi kuitenkin vaikuttaa liian laihalta. Tämän lisäksi sen pitäisi laskeutua jyrkemmin ylhäältä olkapäästä, kun nyt näyttää siltä – jos asiaa tulee ajatelleeksi – että Compyllä on valtavat olkatoppaukset tai jokin valtavan paksu pörröinen kaulahuivi.

    Kolmannessa kuvassa kiinnitän huomioni kahteen seikkaan: seinällä olevaan tauluun, jonka aggressiivinen luonne jää mietityttämään ja siitä ajattelee, että pitäisiköhän sitä yrittää tulkita jotenkin ja mitä sen pitäminen seinällä kertoo Compystä. Toinen seikka on matto. Se on liian samanvärinen Compyn tummenneiden kasvojen kanssa. Jompikumpi olisi hyvä, mutta molemmat vievät voiman toisiltaan. Tällä kertaa olisin ehkä itse valinnut jättäväni Compyn valkoiseksi, aivan kuin kalvenneeksi. Ainakin värikuvassa se olisi toiminut hienosti.

    Mutta nyt huomasin kyllä kolmannenkin seikan. Jos katsoo hieman tarkemmin kolmannen kuvan Compyä, huomaa, että itse asiassa sen pää näyttää olevan väärään suuntaan. ;) Tämä johtuu siitä, että selän köyry on hieman alempana kuin rinnan ja efektiä lisää edelleen käden lähtösuunta. Jos pää tai vartalo käännettäisiin, olisi Compyn rakenne aivan loistavasti piirretty. Nyt efekti on tosiaan nurinkurinen – jos sen pistää merkille.

    Oletko aivan varma, että haluat minun jatkossakin kommentoivan kuvia näin tarkasti??? :P

  3. compy Kirjoittaa:

    Läppäri on itse asiassa piirretty täysin pieleen, tuon nätön alareuna on aivan väärässä kulmassa kuin sen pitäisi, ja näyttö on tosiaan liian pieni. Piirsin tämän sarjakuvan luonnoksen joskus aikoja sitten, jolloin tavoitteenani oli kokeilla miltä Compy näyttäisi sarjiksessa jossa olisi paljon ympäristöä ja yksityiskohtia – siis enemmän kuin normaalisti. Luonnoksen piirrettyäni totesin, ettei tausta juurikaan anna sarjikseen niin paljon lisää että alkaisin erityisesti kiinnittää huomiota epäoleellisiin taustoihin. Mukava kuulla että ne luovat tunnelmaa, mutteivät minun mielestäni ehkä lopulta kovinkaan merkittävästi. Pahoittelen että tässä sarjakuvassa Compy ja yksityiskohdat ovat keskimääräistä huonommin piirrettyjä, se johtuu siitä että sarjis on oikeasti vanhempi. Eli taas on kehityksessä menty eteenpäin tästä ajasta. :) Hieman nurinkurista, että saan tehtyä luonnoksiani valmiiksi niin hitaalla tahdilla, välillä uutta ja välillä vanhempaa kuvitusta, se saattaa hieman sekoittaa. Mutta itse pyrin siihen että Compy pysyy aina tunnistettavana, oli sen käsi tai niska missä asennossa tahansa. Itse en ole niin tarkka Compyn muodosta, kunhan se itselleni kelpaa niin olen varsin tyytyväinen.

    Kyllä, seinällä olevan taulun hahmolla on syvällisempi merkitys. Mutta en aio tuota hahmoa tuoda tässä vaiheessa sen enempää esille. Lisäsin vain yksityiskohdan koska kaipasin seinälle taulun, eikä minusta ole huono juttu jos se herättää ajatuksia. Ehkä sitten myöhemmin availen asiaa, jos sinne asti pääsen.

    Ehkä sinun ei ihan näin yksityiskohtaisesti tarvitsisi kommentoida tänne blogiin, voisit lähettää jatkossa pidemmät selvitykset suoraan sähköpostiini. ;) Arvostan kyllä jokaista kommenttia, otan kaiken kehitysideoina. Kiitos siitä! Lähinnä kaipaisin blogiini yksittäisiä napakoita huomiota, mikä on ollut hyvää tai mikä huonoa, millaisia asioita nousi esille jne. Syväanalyysejäkin voi toki välillä antaa, mutta jos niitä alkaa olla jokaisessa stripissä kommenttien lukeminen ja niihin vastaaminen käy turhan työlääksi. Eli jos tahdot antaa stripeistä aina yksityiskohtaisen selvityksen niin sellaiset ottaisin mieluiten suoraan yksityisesti. Haluan, että nämä sarjakuvat jättävät ajatuksia lukijoiden mieleen ja saisin kenties useammanlaistakin näkökulmaa. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tulkintaa tai kommenttia, kaipaisin näkökulmia ja mietteitä mahdollisimman paljon eri ihmisiltä, jotta saisin tietoa miten sarjakuvani näyttäytyvät eri lukijoiden silmissä. :) Pelkkä ”Tämä oli hyvä” tai ”En tajunnut mitään” ovat aivan yhtä hyviä kommentteja kuin pidemmätkin pohdinnat, eli kaikki pienetkin huomiot saa esittää, sana on vapaa!

  4. Mikko Leinonen Kirjoittaa:

    Aivan, olet aivan oikeassa tuossa, miten lyhyet kommentit palvelevat blokia parhaiten.

    Mieluiten kommentoisin itse niin kuvia kuin tekstiäkin jo esityövaiheessa ennen viimeistellyintä versiota, jotta kommenteista olisi hyötyä jo itse blokia luotaessa. (Haluaisin siis olla mangatoimittaja/tuottaja/manageri)

    Blokiin erityisesti kaivattavat kommentit ovat siis:
    A. Mielipiteitä, fiiliksiä ja kysymyksiä.
    B. Ehdotuksia tuleviin sarjakuviin.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus