Sukupolvien välinen kuilu

4.02.2012 - 7:28 / compy.


Compy_2012_004_tekstit

Kategoria: Compy vastaan kaverit.



5 vastausta - “Sukupolvien välinen kuilu”

  1. Risu Kirjoittaa:

    Hehee! Kukas hän on jota vastaan oikein compy pelaa? Ja viimeisessä kuvassa putkahti kaikille nykyään tuttu trollface. :)

  2. compy Kirjoittaa:

    Compyn kaveri on random-tenava, en tiedä tuleeko myöhemmin tarinossa mukaan, mutta toistaiseksi hän edustaa nuorisoa. Hienoa kuulla, että trollface-juttu on sinusta tunnistettava! Toivottavasti idea toimii. :)

    Trollface on se kuilu kahden sukupolven tai ihmisryhmän välillä. Ne jotka ovat törmänneet ilmiöön tietävät tasan tarkkaan mikä tuo face on, mutta heille jotka eivät asiaa tunne ilmiön joutuu selittämään, eikä sitä sittenkään välttämättä täysin ymmärrä. Compy edustaa samaa sukupolvea tai ryhmää kuin minäkin: hän ei käsitä trollfacesta tuon taivaallista. xD Mielestäni se, että alta kymmenen vuotta ikäeroa muuttaa täysin kahden henkilön maailmankatsomusta ja tapaa toimia tai käyttäytyä, on aina yhtä mielenkiintoinen aihe. Halusin käsitellä sitä trollface-ilmiön kautta, se jos mikä on tunnistettava – silloin kun siihen on törmännyt. ;)

  3. sleepy Kirjoittaa:

    Alta kymmenen vuotta. Meillä on ikäeroa kymmenen vuotta ja pari päivää, onko maailmankatsomuksemme kovinkin erilainen? Ainakin samojen pelien parissa ollaan kasvettu, kiitos sen, että itse olet niitä minulle olemassaoloni ajan tyrkyttänyt. Pian 18-vuotiaalle tuo trollface on aivan yhtä ”uusi” ilmiö kuin kymmenen vuotta vanhemmallekin, ja itsestäni ainakin juuri nämä vanhempaa ikäpolvea (20+) käyttävät näitä ”memejä” eniten. Nuorempi sukupolvi sitten kasvaa niihin, mutta vanhemmat niitä alunperin käyttävät ja ovat ne luoneet.

    Näin itse ainakin käsitän asian. :D

  4. compy Kirjoittaa:

    Kiitos selventävästä näkökannastasi, se oli todella hyvä kannanotto! :D Hienoa saada keskustelua aikaiseksi aiheesta, hyvä että sarjakuva herättää ajatuksia.

    Jep, sinulla ja minulla on kymmen vuotta ikäeroa, enkä nyt oikeastaan puhu tässä stipissä siitä, vaan niistä nuorista joihin elämässäni törmään ja joihin kaverini törmäävät – heihin minulla tosiaan on vähemmän ikäeroa kuin kymmenen vuotta. Sinun kanssasi olen kasvanut ”samaan ryhmään”, meillä on ollut samanlaiset harrastukset ja maailmankatsomus – osittain siksi, että olen itse viettänyt aikaa kanssasi paljon. Mutta silti monissa asioissa huomaa että yleisesti ottaen nuorempi sukupolvi elää eri ajassa, ei pelkästään verrattuna omaan ikääni, vaan vaikkapa kymmenen vuotta minua vanhempiin. Minä olen kasvanut pelien maailmassa, mutta heillä ei vielä ollut välttämättä videoitakaan. Sinua kymmenen vuotta nuoremmat eivät ehkä ole koskaan katsoneet VHS-nauhoja. Samaten minun pelini lapsuudessa olivat NES-aikakautta, nuoremmille terävä kuvanlaatu voi olla pelikokemusta tärkeämpää, jne. Eli tarkoitan tällä sarjakuvalla laajemmin erilaisia kategorioita. Siksi puhunkin sekä sukupolvista, että ihmisryhmistä.

    Trollface ei ole oikeastaan suoranaisesti liittyvä pelkästään ikään, vaan ryhmään missä ihmiset kulkevat. Ne jotka eivät käytä nettiä samalla tavoin, eivät esimerkiksi juttele yhteisöissä tms, nämä ”memet” ovat tuntematon käsite. Niin ne ovat minulle. Minä kuulin trollfacesta ja memeistä vasta pari viikkoa sitten, ja minun on pitänyt paljon tehdä selvitystyötä jotta ymmärtäisin mitä se tarkoittaa. Omanikäiseni ystävät eivät sitä ole osanneet minulle selittää, vasta ”nuorempi sukupolvi” kun yritin sitä tietämättömyyttäni kysellä. Eli vaikka oma ikäluokkani tietyssä rymässä olisikin todennäköisesti luonut ilmiön, nuoremmat vain oppivat sen, mutta omanikäiseni jotka eivät ole sitä luoneet, jäävät sen ulkopuolelle. Trollface on siitä mielenkiintoinen tapa lähestyä aihetta, koska se joko on tuttu, tai sitten ei ole. Tarkoituksenani ei siis ole kategorisoida ihmisiä suoranaisesti iän mukaan, vaan yleisesti herättää ajatuksia siitä kuinka sekä ikä, että kohtaamistapa (kuten internet) ja erilaiset ryhmät muuttavat ihmisten näkemyksiä, käyttäytymistapoja, vitsejä, jne.

  5. Mirja Kirjoittaa:

    Hahahah.. sä teit sen :) yay.. tää oli hyvä. Ja keskusteluakin syntyny. Jee.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus